محمود گبرلو منتقد سینما به خبرنگار خبرگزاری سینمایی ایران در ارتباط با سطح کیفی آثار تولید شده طی چند سال اخیر در شبکه نمایش خانگی و تاثیرات آن بروی جذب مخاطب برای این رسانه گفت: کلیت جریان شبکه نمایش خانگی مثبت و مثمر ثمر است زیرا سبب تحول نمایش فیلم برای مردم و مخاطبین در گونه های مختلف به دور از هزینه های ساخت یک فیلم سینمایی شده است.
وی ادامه داد: در کشور ما که با کمبود سالن سینما و فضای فرهنگی روبرو هستیم شبکه نمایش خانگی کمک بزرگی برای نمایش آثار به شمار می رود اما نکته قابل تامل آنجاست که متاسفانه در حال حاضر جریان حساس تولید در شبکه نمایش خانگی به دست سوء استفاده کنندگان اقتصادی افتاده است و به همین دلیل شاهد تولید آثار سخیف در تولیدات شبکه نمایش خانگی بوده ایم.
این منتقد ادامه داد: در شبکه نمایش خانگی نظارت بخش دولتی بسیار نامحسوس بوده و به صورت مستقیم بروی سطح اثر هیچگونه نظارتی وجود ندارد و همین مسئله سبب شده که بدون برنامه ریزی و سیاست گذاری وزارت ارشاد که مجوز تولیدات آثار برای پخش در شبکه نمایش خانگی را می دهد شاهد تولید آثار در سطح بسیار پایین و سخیف باشیم.
گبرلو در ادامه مقصر اصلی شرایط حاضر در تولیدات شبکه نمایش خانگی را دولت دانست و گفت: سیاست گذاران اگر به نیمی از آثاری که در سطح مبتذل قرار دارند مجوز ساخت نمی دادند امروز دیگر شاهد خارج شدن شبکه نمایش خانگی از مسیر ویژه و مهم خود نبودیم.
این منتقد سینما در ادامه بیان کرد : متولیان سینما مرعوب فضای فرهنگی شدند و به دلیل ضعف سیاست گذاری در سینما، متاسفانه هنوز فضای فکری جامعه را درک نکرده اند و احساس می کنند که مخاطب طالب سرگرمی های سخیف برای خنده است. و همین امر سبب شده که برنامه ریزی صحیحی برای سینما، تلویزیون و شبکه نمایش خانگی انجام ندهند و در این میان شبکه نمایش خانگی نیز که تجربه نویی به حساب می آید مسیر غلطی را با متوسل شدن به کمدی های نازل و سخیف طی کند.
این منتقد در ادامه راهکار پیشنهادی جهت خارج شدن از شرایط حاضر در شبکه نمایش خانگی را جدی گرفتن این جریان دانست و تاکید کرد: باید با تغییر نگاه سطحی به این عرصه از حضور هنرمندان خلاق برای تولید اثر بهره گرفته شود تا شبکه نمایش خانگی از جنبه سرگرمی صرف خارج شده و با حضور کارگردان های صاحب سبک و نظرات هدایت کننده گام های درستی در این عرصه برداشته شود.
وی در ادامه گفت: شبکه نمایش خانگی به فضای آزمون و خطا برای عده ای تبدیل شده که مدعی بر فیلم سازی هستند و با سطحی نگری های خود بدون توجه به نظر و خواست مخاطب به تولید اثر می پردازند و با عمل خود مانع از حضور کارگردان های حرفه ای و اعتماد آنها به فعالیت در این عرصه می شوند.
گبرلو در پایان این گفت و گو بیان کرد: مسولان و سیاست گذاران سینما با نگاه سطحی و نازلی که به سینما دارند مانع از بروز استعدادها و تجربیات نو می شوند. باید با بالا بردن تحمل نقدپذیری خود از آثار خوش فکر با ایده ای جدید نیز استقبال کنند تا سینما و شبکه نمایش خانگی از دست افراد کاسب که تنها به فکر سود تجاری خود هستند خارج شود. ادامه این مسیر فکری چیزی جزء تهی شدن سینما و شبکه نمایش خانگی را به دنبال ندارد.
انتهای پیام/س م/ش
دوشنبه ۱ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۲:۳۱
بررسی کیفی تولیدات شبکه نمایش خانگی؛
گبرلو: شبکه خانگی به فضایی برای آزمون و خطای برخی تبدیل شده است
یک منتقد سینما گفت: مسئولان بدون درک صحیح از فضای فکری جامعه به اتخاذ سیاست های مد نظر خود می پردازند.
اخبار مرتبط
-
بررسی کیفی تولیدات شبکه نمایش خانگی؛
پوریا: شبکه نمایش خانگی اکران آثار دم دستی در سینما را کم می کند
-
بررسی کیفی تولیدات شبکه نمایش خانگی؛
بابائیان: تولیدات شبکه نمایش خانگی، به ریشه سینمای ایران ضربه می زند
-
بررسی کیفی تولیدات شبکه نمایش خانگی؛
امیر پوریا: شبکه نمایش خانگی فرصت مغتنمی برای جلوگیری از اکران آثار سطحی است
-
بررسی کیفی تولیدات شبکه نمایش خانگی؛
نوری پرتو: شبکه نمایش خانگی از تاثیرات اعمال ممیزی تلویزیون در امان است
-
بررسی کیفی تولیدات شبکه نمایش خانگی؛
منوچهر محمدی: با وجدان باشید
-
بررسی کیفی تولیدات شبکه نمایش خانگی؛
اکبرلو: شبکه خانگی چاره ای جز پیمودن مسیر ضعیف تجربه ندارد
-
بررسی کیفی تولیدات شبکه نمایش خانگی؛
خالدار: تولیدات شبکه نمایش خانگی از چند جهت به ضرر سینماست
-
بررسی کیفی تولیدات شبکه نمایش خانگی؛
استادی: تولیدات شبکه نمایش خانگی مبتذل نیستند
-
بررسی کیفی تولیدات شبکه خانگی؛
حسین معززی نیا: کیفیت در تولیدات سینمایی فراموش شده است
ارسال نظر